Ajokorttilupa on nyt mahdollista hakea verkossa

Heinäkuussa voimaan astuneiden lakiuudistusten myötä ensimmäistä ajokorttiaan suorittava voi nyt hakea ajokorttilupaa Trafin sähköisessä ensimmäinen ajokortti -palvelussa. Palvelussa myönnettävä ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta.

Useimmissa tapauksissa lääkärintodistusta ajokorttilupaan ei enää vaadita, vaan oma vakuutus terveysvaatimusten täyttämisestä riittää.

Edellytykset sähköisen ajokorttilupahakemuksen tekemiseen:

  • Sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia Suomessa tai ulkomailla
  • Sinulla ei ole velvoitetta käyttää alkolukkoa ajaessasi
  • Et ole ajokiellossa
  • Ajokortin hakemista varten on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva kasvokuva ja ajantasainen nimikirjoitus viranomaisrekisterissä. Näet käytettävissä olevan kuvan ja nimikirjoituksen kirjauduttuasi palveluun. Kasvokuva ja nimikirjoitus ovat käytettävissä palvelussa, jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti
    • Käyttämällä tätä sähköistä palvelua, annat luvan käyttää Trafin kuvarekisterissä tai poliisin henkilökortti- ja passikuvarekisterissä olevaa kasvokuvaa ja nimikirjoitusta ajokortissasi.
  • Vakituinen osoitteesi on Manner-Suomessa.
    • Ajokortit postitetaan asiakkaan viralliseen, väestötietojärjestelmässä olevaan suomalaiseen osoitteeseen Manner-Suomessa. Jos osoitetietosi ovat virheelliset, päivitä ne ennen palvelun maksamista Postin ja maistraattien yhteisessä Muuttoilmoitus-palvelussa osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus
  • Pystyt tunnistautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella

 

Lisätietoa ajokorttilupahakemuksesta.

Ajovarman tiedote ajokokeisiin liittyen

Tutkinnoissa ruuhkaa

Heinäkuun alussa voimaantuleva lainsäädäntömuutos on lisännyt B-kokeiden kysyntää merkittävästi ja on aiheuttanut Ajovarman toimipisteissä ruuhkautumista. B-kokeiden kysynnän lisääntyminen on heijastunut myös kaikkiin muihinkin tarjottaviin ajo- ja käsittelykoe-aikoihin.

Ajovarma pahoittelee tilannetta ja pyrkii tarjoamaan mahdollisimman paljon ajo- ja käsittelykoeaikoja, mm. käyttämällä ylitöitä mahdollisuuksien mukaan. Tästä huolimatta emme kuitenkaan valitettavasti kykene takaamaan kaikille halukkaille ajokoeaikaa ennen lakimuutosta.

Ajovarma on aloittanut uusien tutkinnon vastaanottajien rekrytoinnin liittyen B-ajokokeen pidentymiseen. Rekrytoinnin aloittaminen viivästyi valitettavasti sen johdosta, että lainsäädäntö vahvistettiin varsin myöhään. Uusien tutkinnon vastaanottajien rekrytointi ja perehdytys keskellä lomakautta vie kuitenkin sen verran aikaa, että todennäköisesti ajokokeiden saatavuudessa on häiriöitä koko kesän ajan.

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa pitkää odotusaikaa ja pyrimme kaikin keinoin pääsemään normaalitilanteeseen mahdollisimman nopeasti.

Hannu Pellikka Ajovarma Oy

Suuri moottoripyörien koeajopäivä

Tule koeajamaan erimerkkisiä ja -mallisia moottoripyöriä Suureen koeajopäivään! Maksuttomassa tapahtumassa on helppo vertailla pyörien ominaisuuksia, sillä mukana on yli 100 pyörää 16 merkiltä.

Haagan Autokoulu on mukana yhdessä Felix Nässin kanssa järjestämässä ajo-opetusta Helsingin Suuressa koeajopäivässä. Myös ajokortittomat pääsevät ajamaan kevytmoottoripyörillä suljetulla alueella.

Katso koeajettavat pyörät ja rekisteröidy koeajajaksi tapahtuman nettisivuilla: www.koeajopaiva.com

Lisätietoa tapahtumasta myös Facebookissa:https://www.facebook.com/events/1965601133756910/

Eduskunta käsittelee uutta ajokorttilakia

EDUSKUNTA KÄSITTELEE UUTTA AJOKORTTILAKIA, JOKA TULEE MAHDOLLISESTI VOIMAAN 1.7.2018
 
Laki tulee koskemaan myös vanhan ajokorttilain mukaan aloittaneita henkilöautokurssin oppilaita jatkovaiheiden osalta. Harjoitteluvaihe poistuu, mutta syventävä vaihe tulee suorittaa joko vanhan mallisena syventävänä vaiheena tai uuden lain mukaisena riskientunnistamiskoulutuksena.
HUOM! Jos olet 18 v. ennen lain voimaantuloa, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan hoitamaan ajotutkinnon ennen 1.7, jolloin syventävän vaiheen voi suorittaa kahden vuoden sisällä kortin saamisesta. Jos suoritat ajokokeen vasta 1.7 jälkeen, joudut näillä näkymin suorittamaan syventävän vaiheen korvaavan riskientunnistamiskurssin ennen ajotutkintoa, mikä tulee tässä vaiheessa lisäämään opetusmäärää ja hintaa. Tällöin ei kuitenkaan tarvitse enää kortin saamisen jälkeen suorittaa harjoittelu- ja syventävää vaihetta.
Lakia ei ole vielä hyväksytty, joten informoimme lisää mm. riskientunnistamiskoulutuksen sisällöstä ja hinnasta kun asia on liikenneministeriössä ja Trafissa käsitelty loppuun.
Lisätietoa: Trafi.fi