Ajokortti opetusluvalla

Opetusluvalla voi antaa pakollisen opetuksen ajotunnit (väh. 10h), mutta EAS-teoriatunnit ja riskientunnistamiskoulutus tulee suorittaa autokoulussa. Mikäli oppilaalla on jo ennestään ajokortti (esim. mopo- tai kevarikortti), ei EAS-tunteja tarvitse suorittaa. Lue alta vinkit ajokortin suorittamiseen opetusluvalla!

1. Opetuslupahakemus

Saadaksesi opetusluvan, sinun tulee asioida Ajovarman palvelupisteessä. Voit varata ajan tästä.

2. Ajokorttilupa

Oppilaan ajokorttilupahakemus haetaan myös Ajovarmasta. Lupahakemuksen voi tehdä netissä tietyin edellytyksin. Lupa tulee olla käsitelty ennen teoriakoetta. Kortin suorittamisen voi kuitenkin jo aloittaa.

3. EAS-teoriat

Jos oppilaalla ei ole aikaisempaa ajokorttia, tulee hänen suorittaa EAS-teoriatunnit. Meillä se käy näppärästi verkossa. EAS-tunnit tulee olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen alkamista.

4. Ajotunnit

Pakollista ajo-opetusta on 10 tuntia, mutta enimmäismäärää ei ole. On suositeltavaa ajaa vähintään 20 tuntia. Meiltä on mahdollista ostaa myös yksittäisiä preppaustunteja, jolloin voitte yhdessä liikenneopettajan kanssa tehdä tilannekatsauksen, missä mennään ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pidä EAS-todistus mukana ajotunneilla!

5. Riskikoulutus

Riskientunnistamiskoulutus on suoritettava ennen ajokoetta. Koulutukseen sisältyy neljä verkkoteoriatuntia ja neljä ajotuntia. Ajotunnit käsittävät pimeänajon, liukasajon, maantie-, sekä taajama-ajon. Riskientunnistamiskoulutus on mahdollista suorittaa osin simulaattorilla.

6. Teoria- ja ajokoe

Teoriakokeen voi suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin oppilas täyttää 18 vuotta. Teoriakoe suoritetaan Ajovarmalla, varaa aika tästä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus, EAS-todistus ja E100-lomake. Ajokokeeseen voit varata ajan, kun teoriakoe on läpäisty ja oppilas on täyttänyt 18 vuotta. Ota ajokokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, E100-lomake, jossa liitteenä riskientunnistuskoulutuksen todistus. Muista myös harjoitella riittävästi!

Opetuslupa hinnasto

Meiltä on myös mahdollista ostaa pääsy oppimisympäristöön edulliseen 65€ hintaan! Oppimisympäristössä saat käyttöösi autokoulun oppimateriaalin ja pääset harjoittelemaan teoriakoetta varten. Kauttamme on saatavilla myös kestävät ja laadukkaat opetuspolkimet!

Turvallisuuskoulutus

EAS
70€
  • Turvallisuuskoulutus pitää sisällään ensimmäistä ajokorttia suorittavan oppilaan pakolliset 4 teoriatuntia

Riskientunnistamiskoulutus

Simupaketti
290€
  • 4h teoriaopetusta
  • 3 ajotuntia simulaattorilla
  • 1 ajotunti autolla

Riskientunnistamiskoulutus

Autolla
390€
  • 4h teoriaopetusta
  • 3 ajotuntia autolla
  • Pimeänajo simulaattorilla
  • + 80€ ratamaksu

Ilmoittautumispainikkeesta pääset valitsemaan haluamasi paketin. Voit valita laskutavaksi verkkomaksamisen tai laskun.

Kurssin voit aloittaa verkossa koska vain!