Henkilöautokortti

alk. 1350€ tai 49€/kk
Ilmoittaudu

Verkko-opiskelukurssi

Miltä kuulostaisi suorittaa autokoulun teoriatunnit itseopiskeluna, ajasta ja paikasta riippumatta? Verkko-opiskelukurssimme mahdollistaa tämän. Riittää että sinulta löytyy nettiyhteys sekä matkapuhelin, tabletti tai tietokone.

Ajotunnit aloitat helposti ja huolettomasti simulaattorilla, jonka jälkeen on luontevaa siirtyä oikeaan autoon.

1. ILMOITTAUDU KURSSILLE

2. ALOITA TEORIATUNNIT

3. ILMOITTAUDU SIMULAATTORIAJOON

4. LÄPÄISE TEORIAKOE

5. SUORITA LOPUT AJOTUNNIT

6. LÄPÄISE AJOKOE

Hinta 1350€ (+pimeänajo 100€)

Tarjoamme myös ns. normaalikursseja. Tällöin suoritat kaikki teoriatunnit perinteiseen tapaan autokoulullamme ja kaikki ajotunnit tapahtuvat oikealla autolla.

Normaalikurssin hinta 1630€(+pimeänajo 100€).

Tarkat hintojen erittelyt löydät hinnastostamme.

Uudet henkilöautokurssit alkavat joka maanantai!

Mitä kaikkea henkilöautokortin suorittamiseen sisältyy?

Ajokortin suorittaminen koostuu kolmesta vaiheesta: perusvaihe, harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe. Ajokortin ikäraja on 18 vuotta, mutta autokoulun voi aloittaa jo 17-vuotiaana.

Meillä voit suorittaa autokoulun myös automaattivaihteisella autolla. Automaattivaihteiset automme ovat Hyundai IONIQ -sähköautoja. Manuaalivaihteiset automme ovat uusia Opel Astroja.

Perusvaiheeseen sisältyy:

  • 19h teoriaopetusta
  • 17h ajo-opetusta
  • Oppimateriaali
  • Liukkaan kelin rataharjoitus
  • Pimeänajo simulaattorilla
  • Auton käyttö ajokokeessa

Ensimmäisellä teoriatunnilla käymme käytännön asiat tarkemmin läpi. Saat aloittaessasi myös autokoulun infopaketin, josta löytyy kaikki tarvittava tieto kurssin suorittamiseen. Lisäksi henkilökuntamme neuvoo sinua koko autokoulun ajan. Tule käymään paikan päällä tai ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kotisivujemme chatilla.

Teoriaopetus ja teoriakoe

Teoriaopetusta perusvaiheessa on kaiken kaikkiaan 19 tuntia. Verkkokurssille osallistuessasi voit suorittaa suurimman osan tunneista itsenäisesti etänä, vaikka kotisohvalta. Tunnit 1 ja 14-19 käydään autokoulussa. Normaalikurssilla kaikki teoriatunnit käydään paikan päällä.

Teoriakokeen voit suorittaa kuukautta ennen kuin täytät 18. Huolehdithan, että olet tehnyt ajokorttilupahakemuksen, sillä kokeeseen ei voi osallistua ennen kuin se on käsitelty. Mukaan kokeeseen tarvitset myös opetustodistuksen, jonka saat autokoululta käytyäsi kaikki teoriatunnit.

Ajo-opetus ja ajokoe

Perusvaiheeseen sisältyy vähintään 17 tuntia ajo-opetusta. Verkko-opiskelukurssilla näistä kolme voidaan suorittaa ajosimulaattorilla ja loput oikealla autolla, kun taas normaalikurssilla kaikki ajotunnit suoritetaan oikealla autolla.

Ajokokeeseen voit osallistua kun olet täyttänyt 18 ja suorittanut teoriakokeen sekä vähintään 17 ajotuntia.

B-ajokortti oikeuttaa ajamaan:

  • Henkilö-, pakettiautot ja muut enintään 3500kg ajoneuvot, joissa kuljettajan lisäksi paikat enintään kahdeksalle matkustajalle.
  • Ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu edellämainittuun luokkaan ja perävaunun kokonaismassa on enintään 750kg. Yhdistelmän kokonaismassa enintään 4250kg
  • Ajoneuvoon voidaan kytkeä painavampikin peräkärry kuin 750kg, mutta tällöin yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500kg.
  • T- (traktori) ja M- (mopo) luokan ajoneuvot

Perusvaiheen jälkeen tulee vielä suorittaa harjoitteluvaihe sekä syventävä vaihe.

Harjoitteluvaiheen voit aloittaa heti, kun lyhytaikainen ajokortti on myönnetty. Opetukseen sisältyy yksi tunti teoriaopetusta ja kaksi tuntia ajo-opetusta.

Syventävän vaiheen koulutukseen voit osallistua aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua lyhytaikaisen ajokortin myöntämisen jälkeen. Pimeänajo ja harjoitteluvaihe on oltava suoritettuna ennen syventävää vaihetta. Syventävän vaiheen koulutukseen sisältyy neljä tuntia teoriaopetusta ja neljä tuntia ajo-opetusta.

Huom! Ajokortin suorittaminen mahdollista myös osamaksulla.